BAHAN-BAHAN
- Air
- 2 sudu besar pes tomyam
- Serai
- Halia
- 1/2 Bawang besar
- 2 biji bawang merah
- Daun limau purut
- Udang
- Sotong
- Lobak merah
- Brokoli
- 1 sudu Sos tiram
- 1 sudu Air limau
- 1 sudu Sos ikan
- Cendawan tiram
- Cendawan enoki
- Tomato
- garam
- 1 senduk susu cair
CARA-CARA MEMBUATNYA
- Panaskan air di dalam periuk
- Masukkan pes tomyam.
- Masukkan serai, halia, bawang besar, bawang merah, daun limau purut ke dalam periuk.
- Masukkan udang dan sotong.
- Kemudian masukkan sos tiram dan sos ikan dan air limau.
- Masukkan cendawan tiram dan cendawan enoki, brokoli dan cili api
- Masukkan tomato.
- Perasakan dengan garam dan ajinomoto.
- Masukkan ssusu
- Setelah masak sedia untuk dihidangkan.
Comments
Post a Comment
Pandangan dan cadangan yang bermanfaat sangat dihargai :-)