TOMYAM SEAFOOD - RASA MACAM MAKAN TOMYAM KAT KEDAI MAKAN

 



BAHAN-BAHAN

  • Air
  • 2 sudu besar pes tomyam
  • Serai
  • Halia
  • 1/2 Bawang besar
  • 2 biji bawang merah
  • Daun limau purut
  • Udang
  • Sotong
  • Lobak merah
  • Brokoli
  • 1 sudu Sos tiram
  • 1 sudu Air limau
  • 1 sudu Sos ikan
  • Cendawan tiram
  • Cendawan enoki
  • Tomato
  • garam
  • 1 senduk susu cair



CARA-CARA MEMBUATNYA
  • Panaskan air di dalam periuk
  • Masukkan pes tomyam.
  • Masukkan serai, halia, bawang besar, bawang merah, daun limau purut ke dalam periuk.
  • Masukkan udang dan sotong.
  • Kemudian masukkan sos tiram dan sos ikan dan air limau.
  • Masukkan cendawan tiram dan cendawan enoki, brokoli dan cili api
  • Masukkan tomato.
  • Perasakan dengan garam dan ajinomoto.
  • Masukkan ssusu
  • Setelah masak sedia untuk dihidangkan.

Comments