BAHAN-BAHAN
- Minyak masak
- 2 ulas bawang putih
- 2 ulas bawang merah
- Isi ayam
- Air
- 1/2 inci alia
- Garam
- Ajinomoto
- Serbuk pati ayam
- Sawi
- Lobak merah
- Sos ikan
- Sos tiram
- Tomato
- Cili merah
- Air bancuhan tepung jagung
CARA-CARA MEMBUATNYA
- Panaskan minyak masak.
- Maukkan 2 ulas bawang merah
- Masukkan isi ayam dan kacau serata.
- Masukkan sedikit air.
- Masukkan halia. Kacau dan biarkan seketika.
- Perasakan bersama sedikit garam, ajinomoto dan serbuk pati ayam.
- Masukkan lobak merah dan sawi.
- masukkan sedikit sos ikan dan sos tiram.
- Masukkan tomato dan cili merah.
- Masukkan air bancuhan tepung jagung. Sedikit sahaja untuk menjadi kuah sedikit pekat.
- Kacau serata sehingga masak.
- Siap untuk dihidangkan.
Comments
Post a Comment
Pandangan dan cadangan yang bermanfaat sangat dihargai :-)