BAHAN-BAHAN
- Minyak masak
- 2 ulas bawang putih
- 1 batang Serai
- 1 susu besar cili giling
- 1 sudu besar pes tomyam
- Isi ayam
- Udang
- Sotong
- Kacang panjang
- Lobak merah
- Brokoli
- 1 biji tomato di potong dadu
- 3 helai Daun limau purut ( di buang bahagian tulang daun)
- Garam
- Ajinomoto
- Sos tiram
- Serbuk pati ayam
- Sos ikan
- Kicap
- Air limau
- 1/2 biji bawang besar di potong dadu.
- Air
CARA-CARA MEMBUATNYA
- Panaskan minyak masak.
- Masukkan bawang putih.
- Kemudian masukkan cili giling dikuti dengan pes tomyam.
- Masukkan serai.
- Masukkan ayam, diikuti dengan udang dan sotong.
- Masukkan sedikit air.
- Masukkan daun limau purut, brokoli, tomato, lobak merah, bawang besar dan kacang panjang. Kacaukan serata.
- Masukkan kicap, sos ikan, sos tiram dan air limau.
- Perasakan dengan sedikit garam, ajinomoto dan serbuk pati ayam.
- Gaul serata dan sedia untuk dihidangkan.
Comments
Post a Comment
Pandangan dan cadangan yang bermanfaat sangat dihargai :-)