BAHAN
- 2 ekor ikan selar di potong kepada 2 bahagian (Boleh gunakan sebarang ikan)
- Garam
- Kunyit.
- Minyak untuk menggoreng
- 2 ulas bawang putih
- 2 biji bawang merah
- 1 batang cili merah
- Kicap cair
- Sos tiram
- Ajinomoto
CARA-CARA MEMBUATNYA
- Gaulkan ikan bersama garam dan kunyit.
- Panaskan minyak di dalam kuali.
- Goreng ikan sehingga masak
- Setelah masak angkat dan tos kan.
- Menggunakan kuali yang lain, panaskan minyak.
- Masukkan bawang putih, diikuti oleh bawang merah dan cili merah.
- Masukkan ikan yang telah digoreng sebentar tadi.
- Masukkan kicap cair
- Masukkan sos tiram dikiuti dengan ajinomoto.
- Setelah masak, siap untuk dihidangkan.
- Masukkan sedikit sos tiram
- Masukkan ajinomoto.
Comments
Post a Comment
Pandangan dan cadangan yang bermanfaat sangat dihargai :-)