CUCUR BILIS RANGUP - RESEPI LEGEND RUGI TAK CUBA

 




BAHAN-BAHAN

A)

  • 1 cawanTepung gandum
  • 1/2 cawan Nasi
  • Sawi
  • Daun sup
  • Bawang
  • Ikan bilis
  • Garam
  • Serbuk pati ayam
  • Garam
  • AjinomotoTelur
  • Air

B)

  • Minyak masak


CARA-CARA MEMBUATNYA
  • Masukkan kesemua bahan di bahagian A ke dalam mangkuk dan kacau sebati adunan.
  • Pastikan adunan tidak terlalu lembik dan tidak terlalu keras.
  • Setelah selesai, panaskan minyak ke dalm kuali untuk mula menggoreng.
  • Setelah minyak sudahpun panas, masukkan satu per satu adunan tadi ke dalam kuali dan goreng menggunakan api yang sederhana.
  • Balik-balikkan cucur tadi supaya masak sekata.
  • Setelah masak, angkat dan toskan lebihan minyak dan sedia untuk dihidangkan.


Comments