BAHAN-BAHAN
A)
- 1 cawanTepung gandum
- 1/2 cawan Nasi
- Sawi
- Daun sup
- Bawang
- Ikan bilis
- Garam
- Serbuk pati ayam
- Garam
- AjinomotoTelur
- Air
B)
- Minyak masak
CARA-CARA MEMBUATNYA
- Masukkan kesemua bahan di bahagian A ke dalam mangkuk dan kacau sebati adunan.
- Pastikan adunan tidak terlalu lembik dan tidak terlalu keras.
- Setelah selesai, panaskan minyak ke dalm kuali untuk mula menggoreng.
- Setelah minyak sudahpun panas, masukkan satu per satu adunan tadi ke dalam kuali dan goreng menggunakan api yang sederhana.
- Balik-balikkan cucur tadi supaya masak sekata.
- Setelah masak, angkat dan toskan lebihan minyak dan sedia untuk dihidangkan.
Comments
Post a Comment
Pandangan dan cadangan yang bermanfaat sangat dihargai :-)