Bahan-bahan:
250g mentega
120g gula aisng
450g tepung
12g serbuk koko
50ml susu UHT
10g gula castor
Esen vanilla
100g telur
Cara-cara Membuatnya:
- Pukul mentega, gula aising dan telur hingga kembang.
- Gaulkan susu, gula kastor, tepung dan serbuk koko.
- Sebatikan adunan. Setelah sebati masukkkan ke dalam beg aising.
- Pastikan dulang pembakar telah disapu sedikit planta.
- Picitkan beg aising tadi perlahan-lahan dan bentukan sperti yang selalu kita nampak tu.
- Bakar sehingga masak, setelah masak sejukkan seketika.
- Boleh celupkan ke dalam coklat samada setengah bahagian biskut atau keseluruhan biskut bergantung pada selera masing-masing.
- Setelah itu biarkan coklat membeku pada suhu bilik. Sekiranya ingin menambah topping bole taburkan badam hancur atau coklat urai di atas coklat yang masih cair tadi.
- Setelah coklat kering, sedia untuk dihidangkan.
Comments
Post a Comment
Pandangan dan cadangan yang bermanfaat sangat dihargai :-)