Bahan-bahan:
2 biji kentang di potong dadu
500gm daging/ ayam cincang
2 biji bawang besar (cincang halus)
5 ulas bawang putih(cincang halus)
1 sudu besar serbuk kari
4 biji tomato (cincang)
1 sudu besar sos tomato
2 sudu besar sos cili
3 sudu makan minyak masak
12-15 keping roti
500ml susu segar
3 biji telur
Garam secukup rasa
Parutan cheese
500gm daging/ ayam cincang
2 biji bawang besar (cincang halus)
5 ulas bawang putih(cincang halus)
1 sudu besar serbuk kari
4 biji tomato (cincang)
1 sudu besar sos tomato
2 sudu besar sos cili
3 sudu makan minyak masak
12-15 keping roti
500ml susu segar
3 biji telur
Garam secukup rasa
Parutan cheese
Cara-cara Membuatnya:
- Salutkan roti dengan telur dan gorengkan. Kemudian angkat dan toskan minyak.
- Kemudian letakkan daging/ayam. Taburkan parutan cheese dan bawang dan tomato tadi.
- Ulangi proses di atas dengan meletakkan satu lagi bahagian roti dan selebih bahan daging+kentang dan taburan cheese.
- Campurkan susu segar dengan telur, garam dan serbuk kari.
- Lapisan akhir susun dengan 1/3 lebihan roti. Tuangkan bancuhan susu tadi dia ats lapisan akhir.
- Bakar dengan api sederhana selama 30 mins atau sampai tak melekat dekat garfu.
- Keluarkan dari oven dan taburkan baki parutan cheese.
- Bakar dengan api sederhana selama 5 - 10 mins atau sampai cheese cair.
- Boleh dihidangkan semasa panas dan potong ikut suka.
- Jika inginkan lebih pedas boleh hidangkan bersama sos.
Comments
Post a Comment
Pandangan dan cadangan yang bermanfaat sangat dihargai :-)